Cyber Security: AIVD Workshop

2019-11-25

Cyber Security is het thema van deze themamaand. De AIVD zal dan ook komen om een workshop te geven:

'De cyberdreiging tegen Nederland is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Steeds meer buitenlandse staten, waaronder Rusland, China en Iran, voeren digitale aanvallen uit om hun (heimelijke) politieke, economische en financiële doelen te bereiken. Daarmee maken zij ons land direct en indirect tot doelwit. Digitale veiligheid is van groot belang voor ons land en de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) investeert dan ook in zijn onderzoekscapaciteit om de dreiging van staten met een offensief cyberprogramma al in een vroeg stadium te herkennen, duiden en, waar mogelijk, weg te nemen.

Hoe gaan buitenlandse staten te werk? Wat mag en kan de AIVD doen om deze dreiging nu en in de toekomst het hoofd te bieden? Met wie werkt de dienst daarbij samen? En aan welke regels moeten medewerkers zich tijdens het onderzoek houden? Tijdens deze workshop gaat de AIVD aan de hand van een casus in op deze en andere vragen.

Deze workshop zal in het Nederlands gegeven worden. Telefoons mogen niet mee de zaal in en het maken van foto's van de spreker is niet toegestaan.'