Informatie Analist (young professional)

topicus_logo

De klanten van Topicus zoeken innovatieve oplossingen voor gecompliceerde ICT-problemen. Wij zoeken Informatie Analisten met een sterk analytisch denkvermogen en de ambitie om deze projecten te managen.

Dankzij onze op Agile gebaseerde projectaanpak zijn we in staat snel en doelgericht applicaties te realiseren. Een doortimmerde analyse vooraf helpt om de juiste keuzes te maken in het ontwikkeltraject

Wat ga je doen?

Je onderzoekt de informatiebehoefte van de klant, de bedrijfsprocessen en de consequenties van de mogelijke oplossingen. Dat doe je onder meer door middel van expertpanels. Je brengt de mogelijkheden voor oplossingen in kaart, helpt de juiste keuzes te maken, ontwerpt datamodellen en doet voorstellen voor de interface. Je bereid de opdracht zo voor dat onze software engineers er snel mee aan de slag kunnen. Je bent het aanspreekpunt voor de opdrachtgever en voor de ontwikkelaars. Dat vergt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en veel regeltalent.

Wij vragen

  • een afgeronde WO Bètastudie;
  • kennis van datamodellen, analysetools en ontwerpmethoden is een pré;
  • analytisch denkvermogen;
  • ervaring met werken in teamverband;
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (in woord en geschrift);
  • aanleg voor het managen van projecten.

Ontwikkel je talent

Bij Topicus krijg je veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Binnen afzienbare tijd kun je een professional in je vakgebied zijn of juist doorgroeien naar project- of productmanagement, architect of specialist. We gaan ervan uit dat iedereen unieke kwaliteiten bezit, en dagen je uit jouw talent bij ons ten volle te benutten. Mocht je het willen, word je daarnaast actief betrokken bij op maat gesneden programma’s om technologische kennis en vaardigheden te trainen. Topicus werkt samen met de Universiteit Twente en Saxion Hogescholen aan de Topicus University.

Ruimte voor ideeën

Binnen Topicus wordt veel ruimte geboden voor ontwikkeling van nieuwe business concepten, ondernemerschap en creatieve uitspattingen. Op technisch vlak experimenteren we bijvoorbeeld actief met iOS, Android, RESTful architecture, Open Source frameworks, HTML5, Business Intelligence, security en MVC frameworks. Als je een goed idee hebt, geeft Topicus jou tijd voor research en toepassing binnen projecten. Zo wordt er bijvoorbeeld actief aan het Apache Wicket open source framework ontwikkeld en hebben we de Topicus Gifkikker gebrouwen (en gedronken). Het is maar net wat je wil!

Wij bieden

Naast uiteraard een marktconform salaris op basis van je opleiding en ervaring, biedt Topicus een gedegen winstuitkering of 13e maand en een uitstekende vervoersregeling. Je kunt deelnemen aan de collectieve ziektekostenverzekering en krijg je de beschikking over een werkbudget waaruit je zelf je notebook, tablet en/of smartphone kunt samenstellen. En omdat bij Topicus het leven niet alleen bestaat uit werken, organiseren we regelmatig activiteiten buiten het werk om, zoals borrels, etentjes en uitstapjes.

Als je meer informatie wilt over deze vacature, dan kun je bellen (+31(0)570 662 662) of mailen met Monica Verkerk.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.