Junior Expert Informatievoorziening en ICT

Vacature status: Open

Dienstverband: Vast

Uren per week: 32-36

Ben jij die veelbelovende medewerker met een specifieke beroepsopleiding die zich wil ontwikkelen tot een hoogwaardig specialist op het gebied van informatievoorziening en ICT? Dan is de provincie Noord-Holland op zoek naar jou.

Als junior expert volg je een op maat gemaakt opleidingstraject van werken en leren. Door training ‘on the job’ maak je het vak van Adviseur I&I eigen. Je wordt natuurlijk niet zomaar in het diepe gegooid. Na een introductieperiode draai je mee met de werkzaamheden van de directie Concernzaken. Je krijgt daarbij ondersteuning van je leidinggevende en mentor en volgt indien nodig extra opleidingen. Door de extra aandacht voor het leren word je in staat gesteld om op een versnelde manier de betreffende functie op niveau en volwaardig uit te oefenen. Hoe het traject er voor jou uitziet, is afhankelijk van je werkervaring en opleiding.
Als Junior Expert I&I zorg je voor een goede verbinding tussen het ICT Beleid en de operationele werkzaamheden van de adviseurs I&I. Je zorgt dat beleid van verschillende ICT-thema’s (beheer mobiele apparaten, BYOD-beleid, document- en databeheer) wordt uitgewerkt in concrete kaders en afspraken, in samenwerking met de collega’s binnen de sector en met functioneel beheerders en informatiemanagers in de business.
Met het aantrekken van Junior Experts beoogt de provincie Noord-Holland om nu én op termijn te kunnen beschikken over specialisten bij moeilijk vervulbare functies. Ook wil de provincie Noord-Holland bevorderen dat frisse kennis van junior talenten gekoppeld wordt aan de ervaren deskundigheid van onze senior talenten.

Plaats in de organisatie

Je komt te werken onder de directie Concernzaken in de sector Informatievoorziening en ICT (I&I), team Wijziging en Vernieuwing. De directie Concernzaken adviseert en ondersteunt het bestuur en de collega’s van de andere directies als het gaat om bedrijfsvoering. Zo ondersteunt de directie Concernzaken de organisatie op het gebied van de financiën, informatievoorziening en ICT, personeelszaken, juridische zaken en communicatie.
De sector I&I voert de regie over de informatiesystemen en ICT-activiteiten bij de provincie. De sector bestaat uit twee teams: team Beheer & Leveranciersmanagement (beheert de ICT-voorzieningen en voert regie) en team Wijziging & Vernieuwing (ondersteuning bij alle vragen op het snijvlak van organisatie, bedrijfsprocessen en ICT). Vanuit hartje Haarlem voer je in de brede zin van het woord technische oplossingen uit. Je zorgt er mede voor dat de kennis van het team Wijziging & Vernieuwing op deze thema’s zich verder ontwikkelt. En je bent operationeel inzetbaar binnen opdrachten, bijvoorbeeld bij architectuurvraagstukken of voor het beoordelen of opstellen van business cases.

Functie-eisen:

  • Een afgeronde HBO/WO, bedrijfskundige informatica of vergelijkbare opleiding;
  • Kennis van structuur en werking van ICT-systemen en applicaties;
  • Kennis van gangbare projectmethodieken (Prince2, agile);
  • Kennis van beheer van ICT-systemen en applicaties;
  • Kennis van actuele marktontwikkelingen op het gebied van ICT en informatievoorziening zoals cloud, big data etc;
  • Kennis van en ervaring met SAP of een vergelijkbaar financieel management systeem;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Je kwalificeert je vooral op de competenties: conceptueel denken, analytisch vermogen, samenwerken, initiatief en effectieve communicatie

Salaris:

De functie van junior expert Adviseur I&I is ingedeeld in functionele schaal 11, welke loopt van minimaal € 3.287,60 tot maximaal € 4.696,60 op basis van een 36-urige werkweek.
Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je geplaatst worden in de aanloopschaal (schaal 10). Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

De Provincie Noord-Holland:

Is een provincie waar het fijn is om te zijn. Waar je met plezier woont, werkt en recreëert. Waar je snel en veilig van A naar B kunt komen. Waar altijd iets gebeurt. Dat is Noord-Holland. Dáár zetten zo’n 1.000 betrokken medewerkers zich dagelijks voor in. Op een manier die bij deze tijd past, volgens de Toekomstagenda van de provincie, samen met de maatschappij.

Noord-Holland is vitaal. Het is een motor achter het groeiend nationale economisch herstel. Noord-Holland geeft ruimte aan groei. Vernieuwing, duurzaamheid en ondernemerschap, daar zet de Provincie zich voor in. Er wordt gewerkt aan het vergroten van werkgelegenheid, bereikbaarheid, innovatie, duurzame energie, de vitaliteit van het platteland en de natuurgebieden. Er wordt geïnvesteerd in Greenports, de Noord-Hollandse havens, het Noordzeekanaalgebied en mainport Schiphol. Hierbij wordt nauw samengewerkt met andere overheden, ondernemers, belangenorganisaties en vrijwilligers.

Geen enkele Nederlandse provincie is in de loop der tijd zo veranderd. Door natuur en mensenhanden. Het maakt Noord-Hollanders veerkrachtig. Ze hebben een visie en ambities, en geven er enthousiast uitvoering aan. Net als alle medewerkers.

Solliciteren:

De werving en selectie voor deze vacature is uitbesteed aan Publiek Netwerk. Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Anne Marijn Struben van Publiek Netwerk: 06 47 412 618 en annemarijnstruben@publieknetwerk.nl of kun je soliciteren op de website.