ICT – Trainee system engineer

logo-belastingdienst

Functieomschrijving

“Voor veel Nederlandse burgers is het tijdig en rechtmatig ontvangen van huur- en/of zorgtoeslag erg belangrijk. En probeer jezelf dan eens voor te stellen hoe complex en uitdagend de infrastructuur daarachter moet zijn. Ik was in ieder geval onmiddellijk nieuwsgierig en ben daarin zeker niet teleurgesteld. Integendeel!” Ryan Bregieta – voormalig ICT-trainee system engineer

Als ICT-trainee word je – geheel op onze kosten – in een jaar tijd opgeleid tot junior system engineer. Je volgt generieke opleidingen zoals Prince 2, ITIL, TMap next en Agile én vaktechnische opleidingen die afhankelijk zijn van het aandachtsgebied waarin je gaat werken. Denk dan bijvoorbeeld aan IBM-opleidingen zoals z/OS, MQ), Mobile Iron, Cisco, Juniper, RedHat, CCNA, SQL, Oracle, DB2 en SNIA. En ook jouw persoonlijke ontwikkeling komt ruimschoots aan bod door het volgen van verschillende softskills-trainingen, zoals timemanagement. Én je kunt ook onze organisatie al goed leren kennen door het afleggen van werkbezoeken aan organisatieonderdelen zoals de Douane en de FIOD. Je brengt het geleerde al snel zelfstandig in de praktijk en je doet werkervaring op in een buitengewoon geavanceerde ICT-omgeving. Natuurlijk hoef je dit niet alleen te doen, maar onder begeleiding van een mentor bij wie jij altijd terecht kunt met vragen of voor hulp.

Als je na dit traject goed functioneert en de vereiste examens en certificeringen hebt behaald, krijg je de kans om te worden opgeleid tot volwaardig system engineer. We kunnen je dan een aanstelling aanbieden met zicht op een vast dienstverband, waarna je als system engineer gaat werken binnen één van de vele aandachtsgebieden van onze IV-organisatie. Denk aan bijvoorbeeld Netwerken, Database Management, Enterprise Information Services, Domino/Linux, Middleware, Storage, Mainframe, Infrastructuur, Cloud Services, Mobile Communication, Security Tooling, general.Net of Security en Monitoring.

Word jij de nieuwe collega van Ryan Bregieta? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Jeannette Kret.

ICT-Trainee bij de Belastingdienst? Een prachtige kans!

Functie-eisen

  • Je bent bijna of niet langer dan 1,5 jaar geleden afgestudeerd als hbo’er in (technische) informatica, infrastructure design & security of in een andere relevante ICT-richting.
  • In jouw motivatiebrief omschrijf je kort en bondig waarom je door ons wilt worden opgeleid tot (junior) system engineer bij de Belastingdienst.


Jouw competenties?

  • samenwerken
  • Crativiteit
  • Analyseren
  • Durf
  • Initiatief

Wat vind jij nog meer belangrijk?
Je beschikt over een klantgerichte instelling en je communiceert helder en efficiënt. Je bent creatief in doen en laten, durft buiten gebaande paden te treden en je bent standvastig als dat nodig is. Je kunt uitstekend zelfstandig opereren en tegelijkertijd prima samenwerken. Je bent ambitieus, hebt lef en je neemt initiatief. Én je wilt altijd blijven leren en groeien in onze organisatie.

Wat bieden wij?
Om gezamenlijk een goed ontwikkelplan op te kunnen stellen, bieden we je aansluitend aan het selectiegesprek een potentieel assessment aan. Vervolgens begeleiden en coachen we, zodat jij kan doorgroeien naar de functie van junior system engineer.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 8
Maandsalaris Min €2431 – €3286 (bruto)
Dienstverband Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Contractduur 1 jaar voor de duur van het traineeprogramma.
Minimum aantal uren per week 36
Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Wij bieden je een traineeprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring volg je de nodige gecertificeerde opleidingen en trainingen. Nadat je dit hebt afgerond en bij goed functioneren, word je aangesteld in vaste dienst. Mocht je het traineeprogramma niet succesvol afronden dan word je aanstelling bij de Belastingdienst beëindigd.

Meer informatie

Zie de officiële website!