Stagiair IT GIS/Geo ESRI Insights | Duiven/Haarlem

Ben jij een WO student met interesse in ESRI Insights for ArcGIS? Dan is deze afstudeerstage iets voor jou!

Wat houdt de functie in?

ESRI Insights for ArcGIS product is een nieuw analytics product die BI en Geo combineert; Alliander wil graag inzicht krijgen in hoe het product kan worden ingezet, gebruikt kan worden en wat de toegevoegde waarde is. Door middel van Storing en Asset data inlezen in deze tool stellen we de volgende vragen:

  • Hoe is deze data te combineren met het geografische gedeelte van de tool?
  • Welke doelgroep zou hiermee kunnen werken?
  • Wat voor informatie/trends kunnen we daaruit halen?
  • Past het binnen de architectuur van Alliander?
  • Is de tool gebruiksvriendelijk/laagdrempelig genoeg?
  • Wat zijn de voor-en nadelen om deze tool (breed) te gebruiken (op technisch, functioneel en gebruikers vlak)?
  • Wat zijn de alternatieven die evt. ingezet kunnen worden hiervoor?

Wat vragen we van je?

Je bent een WO student, die een IT (Geo) Masters opleiding volgt (bv. Geomatics) en bent opzoek naar een stage voor een periode van 6 tot 9 maanden. Je dient Nederlands te spreken. Het betreft een afstudeerstage en om de opdracht succesvol te kunnen starten is het noodzakelijk dat de afstudeerder in staat is onder begeleiding zelfstandig te werken en hierover te rapporteren. Tijdens de afstudeerperiode zal kennis noodzakelijk zijn of opgebouwd moeten worden m.b.t. diverse technologieën en methodieken. Voorbeelden zijn een globaal inzicht in de werking van een electriciteitsnet en topologische modellen.

Wat bieden wij je?

Een uitdagende en zeer afwisselende stage in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Uiteraard hoort hier een goede stagevergoeding bij en ondersteunen wij je met alle middelen waardoor je je werk goed kunt uitvoeren.

Waar ga je werken?

Alliander is een groot Nederlands netwerkbedrijf, dat ervoor zorgt dat miljoenen klanten dagelijks stroom en gas hebben. Voor wonen, werken, vervoer en recreatie. We staan voor een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Nu en in de toekomst. Dat is waar wij iedere dag samen aan werken. We bieden onze professionals ruimte voor vernieuwende en slimme ideeën. Ruimte voor jouw energie.

Lees hier meer over Alliander als werkgever en onze bedrijfscultuur

Je gaat werken bij de afdeling IT-Netplanning. Dit is een IT afdeling binnen IT-Asset die een GEO-BIA (Business Intelligence Analyse) applicatielandschap in beheer heeft en ook nieuwe toepassingen daarop ontwikkelt. De afdeling IT Netplanning bestaat uit een multidisciplinair team van medewerkers. Vanuit de samenwerking met de interne afnemers vinden initiatieven plaats die leiden tot het ontwikkelen van producten en diensten.

De vaardigheden van de medewerkers binnen Netplanning IT variëren sterk: van GEO-ICT dataprocessing, analyse, middleware en systeem software tot database modellering, websites, apps en Geografische web applicaties. De ontwikkeling vindt voornamelijk plaats op het Microsoft en ArcGis platform waarbij gebruik wordt gemaakt van Oracle (spatial) / SQL, ETL tools zoals FME en ArcGis Desktop, Server en Online. Te bouwen applicaties worden meestal in C#.NET of Python geschreven.

Contactinformatie

Standplaats: Duiven

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met ons stagebureau via de mail: stage@alliander.com of telefoonnummer: 06-25064646.

Screeningbeleid
Alliander screent alle sollicitanten. Afhankelijk van de functie bestaat de screening uit de volgende stappen: het nagaan van referenties, het toetsen van de authenticiteit van identiteitspapieren en diploma’s, een integriteitsonderzoek en het opvragen van een verklaring omtrent gedrag. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.