IT-trainee | 1 februari 2018

Hoe kan een gezin online het energieverbruik volgen? Hoe koppel je sensoren aan een bestaand elektriciteitsnet? Met welke app start je de wasmachine als de zon schijnt? Als IT trainee geef jij het antwoord.

Wat houdt de functie in?

Het Alliander traineeship is de beste manier om jezelf én ons energienet verder te ontwikkelen. De afdeling IT bij Alliander is verantwoordelijk voor de continue levering van stroom en gas aan 3,4 miljoen klanten. In totaal werken er bij Alliander ruim 7.000 medewerkers. Zo’n 10% daarvan is actief in een IT-functie. Begrijpelijk, want IT is een van de belangrijkste factoren binnen ons hightechbedrijf. Bovendien voeren we nagenoeg alle IT-werkzaamheden in eigen beheer uit. Dat maakt Alliander dé plek om je IT-carrière te starten.

Met het IT Traineeship dagen we je uit om binnen enkele jaren door te groeien naar een senior IT-positie. Met veel begeleiding en opleiding aan onze kant. Je werkt vanaf het begin intensief samen met andere trainees aan gave projecten. Bijvoorbeeld op het gebied van IoT, VR, Robotica, Business Analytics en Blockchain. Daarna start je aansluitend in een op jouw wensen afgestemde functie. Van daaruit kun je zowel horizontaal als verticaal doorgroeien. Want als jij je inzet voor Alliander én de samenleving, krijg je daar een hoop voor terug. Daarom bieden we je meteen een contract voor onbepaalde tijd. Wij begeleiden je intensief en op je werkplek helpt een senior collega je. Daarnaast heb je een mentor die je bij je carrièreontwikkeling begeleidt.

Op dit moment zijn we op zoek naar IT trainees die op 1 februari 2018 kunnen starten. Het volgende instroommoment is 1 oktober 2018.

Wat vragen we van je?

Jouw studie en/of nevenactiviteiten hebben bewezen dat IT echt bij je past. Je bent er goed in en hebt zin om samen met collega’s grote projecten op te pakken. Verder ben je flexibel en heb je zin om jouw opgedane kennis in praktijk te brengen. Je weet goed verbinding te leggen tussen de afdeling IT en onze business. Ook heb je:

  • een afgeronde WO-studie. Bijvoorbeeld richting Informatiekunde, Business Information Management, Business Information Technology, Technische Bedrijfskune, Artificial Intelligence, Data Science/Analytics, Human Technology Engineering of een andere relevante studierichting;
  • maximaal twee jaar werkervaring;
  • aantoonbare nevenactiviteiten naast je studie.

Wat bieden wij je?

Bij Alliander kies je je eigen uitdaging. Omdat het energielandschap in ontwikkeling is, zijn jouw mogelijkheden eindeloos. Jouw carrièrestappen heb je zelf in de hand en daarbij word je door Alliander ondersteund. Je volgt trainingen en persoonlijke ontwikkelprogramma’s bij gerenommeerde opleidingsinstituten en bij ons eigen opleidingscentrum. Daarbij ontvang je een bovengemiddeld salaris.

Waar ga je werken?

Alliander is een groot Nederlands netwerkbedrijf, dat ervoor zorgt dat miljoenen klanten dagelijks stroom en gas hebben. Voor wonen, werken, vervoer en recreatie. We staan voor een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Nu en in de toekomst. Dat is waar wij iedere dag samen aan werken. We bieden onze professionals ruimte voor vernieuwende en slimme ideeën. Ruimte voor jouw energie.

Lees hier meer over Alliander als werkgever en onze bedrijfscultuur

Contactinformatie

Voor meer informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Annalyn Brugman, Corporate Recruiter, via nummer 06-25064646 en/of mailadres annalyn.brugman@alliander.com

Screeningbeleid
Alliander screent alle sollicitanten. Afhankelijk van de functie bestaat de screening uit de volgende stappen: het nagaan van referenties, het toetsen van de authenticiteit van identiteitspapieren en diploma’s, een integriteitsonderzoek en het opvragen van een verklaring omtrent gedrag. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.