Workshop: Developing Alexa Skills

Apple, Amazon, Google en Microsoft, allemaal zetten ze groots in op digitale assistenten. Siri, Alexa, Assistant en Cortana zouden namelijk allemaal voor een revolutie zorgen binnen ieders User Experience. Helaas blijkt dat er aan de adoptie van deze assistenten nogal wat haken en ogen zitten. Er is zelfs een volwaardige subreddit gewijd aan de soms ietwat bijzondere antwoorden die Siri geeft op voor ons mensen zeer eenvoudige vragen. Natuurlijke taal is namelijk enorm complex. ‘Kleurloze groene ideeën die woedend slapen’ bijvoorbeeld is grammaticaal correct, maar wat betekent het precies?

Tijdens de workshop zullen we bovengenoemde complexiteit onder de loep nemen met behulp van Alexa. Het opnemen en verwerken van spraak gebeurt volledig door Alexa zelf, maar betekenis geven aan dit extract doe jij! Deze vertaalslag worden ook wel ‘Skills’ genoemd. Er zullen verschillende templates aanwezig zijn om je vertrouwd te maken met hoe een Skill precies werkt, maar vervolgens heb je vrij spel om je eigen Skills te programmeren en te testen op één van de aanwezige Alexa’s. Hierbij is alleen je eigen fantasie de beperkende factor…

Oftewel, kom naar deze workshop en bouw zelf de nieuwe J.A.R.V.I.S.!

Een laptop en basiskennis C# of Java zijn vereist, maar laat je niet afschrikken! Deze workshop zal net zo ingewikkeld zijn als dat je het zelf maakt ;). Oja, en er is een GRATIS LUNCH!

Inschrijven kan via:
https://koala.svsticky.nl/activities/494